Assalamualaikum~

counter for blogger

14 May 2012

SOGO + jln TAR




alhmdulillah masih berkesempatan untuk mengupdate blog yg xberape nak famous amous nie.
hehehe, tp sngt2 bersyukur masih dikurniakan umur yg panjang untuk meneruskan kehidupan seharian.

p/s : pembuka kata yg sangat dramatis. huhu..

oke, hari ni sy nak cerita tentang diri sy la.. sbb nie kan blog sy. hehe
btw, kejadian nie berlaku 3 hari lepas. bertarikh 12mei2012..
ade seorang budak nie dye ckp xpenah g sogo,jalan Tuanku Abdul Rahman di Kuala Lumur..
tempat sikit punye famous dye xpenah dtg..
ish3, rugi nye awk cik abg oit.. hehe
so, sy yg baik lagi pemurah hati nie pon bwk la cik abg yg xpenah ke sane tu..
dengan harapan dye buat muke terpegon sewaktu dye melihat jalan TAR dengan penuh sesak dengan org ramai yg sedang khusuk membeli belah..

PAGI :
bella : syg, hr nie xboleh g jln TAR la sebab ma nak g kenduri..
faedz : lol? tp b dah siap nie.. :(
bella : lol? g jela tuka baju biase sebab xjd g pon..
faedz : hmm.. yela.. ingt bole la nak kenal jln TAR tu.. still xdpt nak kenal lg lah nie..
bella : insyallah next time jela ekk.

(ish3, awl2 pagi dah kene PRANK ea my love..aclty,  bukan prank nak matikan awk. just nak test kesabaran awk je pon nye adoiii.. hehehe..tp last2 jadi gak pegi en.. punye happy awk nak g tempat fav sy bershooping tu.. even awk sllu denga kite jela yg penah g sane tu.. finally sampai gak awk dkt situ..)

TENGAHARI :
bella : awk dkt mane? kite da dlm KTM ngn ma nie.. acik xjadi nak hantar.. acik keje.. (dari batu caves)
faedz : dah naik KTM gak nie.. awk nak tunggu dkt bank negara or dkt sogo? (dari shah alam)
bella : kalau kite smpai awl kite bwk la ma masok sogo dulu.. xkan nak tunggu ats jejantas bank negara tu kott.. hehehe..
faedz : owh, ok3.. jumpe dkt sane yee syg..
bella : oke. bereh!

(betapa cekal nye setiap kali kite org nak berjumpe. sbb sy dari last station KTM iaitu batu caves. and dye pula last station di shah alam. jadi mmg rutin harian kite org setiap kali nak jumpe kene redah hampir 10station sebelom dpt jumpe. just imagine betapa laju nye Keretapi Tanah Melayu tuu..)

SOGO :
oke, sy smpai lebih awl jd bawak la ma masok sogo dulu.. xkan nak tunggu mamat tu dengah panas tu en.. jd ma sempat la masok tempat shooping yg paling di sukainye ponn adoii.. dok 1hari 1mlm dlm sogo tu pon xpew.. still tersengeh je en.. heheh.. round punye raound dlm sogo sambil tunggu mamat tu then smpai lah dye.. disebabkan dye xbiase dtg sogo tu terpakse lah sy g amik dekat pintu sogo.. naseb xdk red carpet bagai (propa!) hehe..then, saat yg dinantikan oleh setiap insan di ats muka bumi (sungguh propa!) nie ialah nak bwk mamat tuuu jumpe dengan my mom.. hehe.. so, suweet mamat tu bwk cake cup untok ma.. comel en ? (err? bodek2 kot2 next time dpt kek lapis pulee.. hehe)

ha.. nie lah cake cup nye.. hehe
tq sngt2 awk bersusah payah untok membodek family kite. HAHA

round punye round dlm sogo tu smpai ke tingkat 7 ade sale untok member card.. so, masok dlm sane shooping punye shooping da.. belikan baju untok ank2 ku..
 list baju :
       3 - helai baju si kecil wana wani..
       5 - helai baju si montel muaz..
       2 - helai baju t-shirt untuk abah..

warning! i2 semua baju raye taw.. sebelom raye xmo pakai ehh!

Jalan Tuanku Abdul Rahman:
selesai di sogo merayap pule ke jln tar.. my mom ckp nak beli tudung. so, dekat jln tar murah sikit nak beli en.. so, try lah searching2 tudung ma.. sambil2 tu kite org sempat ler nak bergambo.. nak update blog lerr katekan.. hehhe.

bila my mom khusyuk bershooping.
pilih ma, pilih jngn xpilih.. abes 1kedai di borong nye..

pabila ma sedang khusyuk memilih tudung.
ttbe ade 2org budak kene sampok.
see, tengok lah muke dye org xserupe kene sampok ke kalau dah cm nie??
HAHAHA!

meh kakak tolong pilihkan untok ma ekk.
kakak nie bakal fesyen disigner nanti.. 
(insyallah~)

haaaa~
jangan nak terkejot sngt eh tengok tukang angkat barang kite org nie taww..
die nie berkerja keras untok mengangkat barang2 yg telah di shooping oleh kami ..

ish3, sudah ! sudah! sudah!
ma sudah lah tu shooping tudung..
mohh lerr kite baik yee maaaa...


haaaa~
penat nye lah kaki berjalan 1jln tar nie..
bile lah nak rest nye..
hehehe, 



OHHHHH YEAHH!
Finally dpt gak duduk and makan..
oke, mkn nasi kerabu je..



ALHMDULILLAH~
alhmdulillah syukur dpt gak spend time dengan kedua2 org kesayangan sy nie..
iaitu PUAN NAIMAH BT MAJID dan MUHAMMAD FAEDZ BIN MOHD ARIS
sekian sampai di sini sahaje kisah pd 12mei2012
bye! and assalamualikum~

2 comments:

Mr Jahack said...

Hahahahahahaha

nabilah waheeda said...

huhuhu~ ape yg kelakar sngt tu nye wahai encik azhar??