Assalamualaikum~

counter for blogger

30 November 2012

cuti sem 3!


hye, for along time xon blog.
kali nie terasa rajin pulak nak menaip kan? kan? kan?
almaklom lerr, sekarangkan time borring2..
dok umah dok melangot jee.
tu lah org kata, time dok study or ada keja je kite rase teramat lah payah and rase nak di kurniakan rest without work for 24hours rite.
tp, just see now!
hampir seminggu dah aku dok meleseh goyang pusat dekat umah nie.
sememangnye a lot lot lot of thing that i should do.
ofcoz semue memenatkan.
but.. i dont care sebab sekarang aku rase bersyukur org di sekeliling aku smue org yg aku sayang taw.
even, terpksa perah tenaga pon xpe lah.
ini smue sebab family tercayunk!
huhuhu.. xsangke aku nie sweet jugek. :D

just imagine jela hampir setengah abad aku kene dok umah and buat benda yang same setiap hari ohh!
omg! sangat2 teruja lah sangat. haha
memag manusia xreti nak bersyukur kan?
time dok kulim asek merungut jela nak balek gombak.
ank now! rasakan lah. haha

just wait and see lagi 2,3 minggu ape akan terjadi dkt aku niee..
nak hangout pon xdok duit.
so, mmg dok umah jela nampak nyeee..

hope! dapat menenagkan fikiranku! insyallah~ huhu

08 November 2012

just for you~


alhamdulillah.. 
sehingga hari nie aku mampu lagi untok mengupdate blog nie even for a long, long and long time
 tidak mengupdate.. 
ini smue kes bz lerr niee.. huhu
bz ler sesangat taw sem nie..
nie pon terpaksa curi-curi masa untok mengupdate blog nie aw..
sebab.. kali nie punye cerita memang sangat-sangat penting taww..

haa.. kalau korg nak tahu hari nie punye cite ialah bertajuk BIRTHDAY MY <3~
alhamdulillah esok 9/11 bday awk ye syg..
happy birthday taw! taw! taw!
semoga awak panjang umur dan murah rezeki di dunia dah di akhirat..
sy doakan yang terbaik untok awk taw!
sorry sebab sy xmampu nak bagi or celebrate bday awk sebab kite pon sekarang masih dekat kulim..
insyallah kalau ada rezeki kite sambot yerr.. huhu..
btw, tahniah la dkt awk sebab Allah dah berikan kehidupan sebagai insan yg sempurna selama 19 tahun nie..
sy harap awk xsia2kan nyee..
++ sy harap awk akan bimbing sy even kita adalah sebagai kawan je..
oke, boy friend = kawan lelaki.. huhu
:D


p/s : disini sy kempilkan sekali 1 video bagi peganti hadiah buat awk..
so, sebab sy dah bagi nie so xpayah la bagi hadah dah ekk. huhu..



video






01 August 2012

balik kampong!



hye kawan2 sekalian..
hajat di hati mule2 mmg lerr nak update blog atlest 1hari 1cerita even hanya cerita pasai juadah berbuka atau sekadar share menu sahur yg hari minom milo + biskut kering sahaje. hehe..
almaklom ler di bulan puase lerr katekan..
masok hari nie alhmdulillah umah islam dah selamat berpuasa selama 2minggu
sepanjang 2minggu nie xpenah lagi aku balek berbuka dengan family di kampung halaman..
oke, dah tertuka maybe yg kulim nie bandar dan kuala lumpur as kampung.
that why aku xbalek berbuka lagi bersama family tersayang..
fainally, last week aku dapat berita baik yang cousin aku yang study nun di over sea (sabah je ponn) nak datang umah aku..
jadi, dengan rasa besar sebesarnye hati aku membuat kata sepakat membawa berkat yang aku nak balek esok.. (2ogos2012-khamis)
tiket aku jam 3.30 petang..
after dah settle class product bersama Puan Rehan baru hati lega sikit nak balek.. hehe
ttbe berita gempar gemur ckp esok ade perlantikan watikat bersama ketua jabatan pulerr..
haipp! banyak beno halangan kali nie yee..
insyallah smue halangan membawa hikmah yang baik. :)
keep smilling + just pray that everything gonna be oke. insyallah~

yeppy! finally balek juge ye saya untok berbuka wif family tersayang even xdapat bersama lovely pon xpew la.. next time ye bie, insyallah ade mase kite berbuka bersame ekk.. :D


tengah comelonline fb tetiba ternampak pic comel nie taw..
tetibe je rindu dekat si dia tercayunk. hehe..
macam kami selalu buat setiap malam..
hanya dapat dengar suare jela pagi , petang , siang , dan malam~



oke, stop! stop! stop! dreaming yee..
baju nak balek kampong belom packing lagi..
so, sampai sini jela cerita cinta kali ini.. hehe..
sambung ag ye next update.. tu pon kalau rajin.. hehe
btw, sy dah buat TWITTER, :D
org lain dah buat berzaman xkecoh pon en, en, en.. hehe
untuk mengTUWETT!
tekan sini! sini! sini! =..=
 

22 July 2012

kulim,



alhamdulillah~ syukur sesangat..
syukur sebab dipanjangkan umur sehingga ke hari nie..
dan syukur sesangat sebab dah 1week aku berada di kulim nie..
pejam celik, pejam celik dah seminggu dah en..
dah seminggu dah start class..
tp yg pasti belom jelajah 1kulim nie..
sebab xberkesempatan lagi..
even PTPTN dah masok since hr sabtu lepas lg..
hehe.. kalau nak ikotkan hati mmg nak bole nak habiskan duit tu dalam mase 1 hari je aw..
tp, banyak lagi benda harus di selesaikan en..
nak bayar sewa rumah,
bil api + air,
makanan lg en..

btw, esok dah 1ramadhan dah..
bersamaan hari sabtu..
so, semua umat islam wajib menunaikan ibadah wajib iaitu puasa..
nak di jadikan cerita dongeng lah en..
sehari sebelom puase tu bole pulak aku terjatoh dkt toilet..
haha, mmg nasib badan aku lerr setiap sem nak kene jatoh dkt tolet en..
dok koya gapo lah sampai bole tertongeng dkt toilet tu en..
so, ats rasa simpati my love dye pon pos makanan dkt aku..
dengan syarat aku xkeluar + dok rest dkt rumah..
padahal xdk la terok mane pon aku jatoh tu..
doct sendiri pon ckp that normal je.. hehe,
maybe aku yg manje kott.
time pagi2 bute aku bangon nak ke klinik tu dah plan dlm kepala otak nak dpt mc 2 hari then bole lah berehat2 dkt rumah + berpuasa wif family..
last2 g jumpe doct dye just bg ubat and pesan suroh rehat + xbole g shooping2 pule..
(muka aku nie muka shooping ke?) hehe

ha, pasti u alls nak tahu en ape yg di pos oleh my jantong, hati, limpa, paru2, and smue organ dalaman tu kann.. hehe..





haaa.. nie lah yg di post tuu..
 
item :
1) biskut lexus
2) susu pekat manis
3) cordial sarsi
4)meggi kari berapi
5) 2tin sardin

baik kan syg sy nie? siap pos bagai..
yela, dye ckp klu nak harapkan aku g beli..
nanti aku g beli brg lain pulak..
sampai terlupe beli brg yg penting cm makanan nie smue..

tq so so so much bie, i <3 u!

ha, lupe nak cerita yg pasai baju raya tu..
cmgini cite nye..
kite org plan nak beli baju raye sesame..
so, aku suggest la dkt si dia untok aku yg pilih sbb aku tahu dye mesti xdk mase nak belikan..
almaklom lerr bz body lah katekan.. hehe..
so, aku pon ade tahu 1kedai area kulim nie..
aku pon g lah kedai tu dengan bwk duit sebakul en.. hehe
pilih punya pilih punya pilih
haa.. ini lah hasil pilihan antara yg terbaik drpd yg baik.. hehe






so, tema untok WEDDING kite org..
oppss, typing error, ectly nak tulis tema untok RAYE kite org..
haha.. kesalahan yg xdisengajakan oke. sory3.
bole tersalah taip sbb baju faedz tu berkilat2 cm baju pengantin.
hehe~

so, nak tengok kite org pakai baju nie x??
.
.
.
.

kalau nak tengok tunggu lerr raye taw..
insyallah kalau ade mase kite org akan pakai sesame ye. :)

btw, tq for reading this blog. :D
kalau ade blog bole follow this blog and i will be ur follower too. 





luahan dari hati : 
* i miss budak gedik nie sesangat. klu bole hari2 nak call borak ngn dye even xpernah faham ape yang cuba  dye sampaikan.. hanya mampu imagine hows cute u are.. 
sometimes, sampai nanges sebab rindu sesangat aww... :)

10 July 2012

last day


hye,,
tak ku sangka buah cempedak sudah jadi nangka..
haha.. ape kaitan entah.. maybe sebab mengidam cempedak tapi dapat mkn nangka..
holla, hr nie hari last aku berHONEY MOON dkt home sweet home nie..
yela, esok pagi2 lagi dah nak berangkat ke kulim..
so, hr nie aku plan xnak g mane2.. nak dok puas2 dekat rumah nie..
hasihh~ care aku ckp dah macam xkan balek umah pulak en..
ape la.. aku g sane pon bukan sesaje.. ade urusan sri paduka baginda kot en..
hehe.. so, even berat hati untok merelakan tapi kaki nie tetap jugak kene melangkah kan kan kan?
jadi... i will make sure toninght smue barang dah wajib settle ohh..
mule2 memang la target nak bawak sikit je barang2 tu..
abes dah setipa tempat yg aku jejak selame nie adee je barang yg aku shooping en..
xkan nak tinggal barang tu smue berkulat en.. ofcoz la nak kene angkot smue..
hehehe.. tambah2 smue barang aku dkt sane nah uzur kan..
sllu g naik bas so xbole la nak angkot banyak mane..
kali nie akan ku make sure barang dekat umah beli ngn umah sewa smue same..
shooping, shooping, shooping~ hehe..
insyallah smue barang dah ade just tunggu nak packing je pon..
alah! aku bukan g jauh mane pon.. setakat kulim je (oke, kulim je!)
kulim pon kulim la.. hehe..
sane pon ade je tempat nak cari barang kalau ade yg tertinggal..
cume, malas ngn rajin je nak g beli en.. hehe..


*insyallah parjalanan esok selamat sampai ke destinasi nya..
and my family lepas je hantar aku tu dye org nak bali kelate tros..
sebab umah nenek aku ade buat kenduri sambut ramadhan..
sedih juga la hati nie sebab xdapat balek.. (bella! awk tu masih study, xpayah nak bejalan je..)
oke, masih study so dok umah study muka buku and and and blogging! hehe.. yepppy!

p/s: doakan semua berjalan dengan lancar ye kawan2.. :)

berok band




hellow to yellow man..
hye,
alhmdulillah.. 
setelah 3bulan meronta2, merengek2, menjerik2, melalak2, and so on lah en..
finally hadiah untok ke kulim nie dapaj juge aku berok band DIGI nie hah..
last sem aku ade gak buat berok band tp MAXIS la..
sebulan rm58.. mule2 time dpt PTPTN tu memang smile jela nak bayar nye..
last2 sem PT pon dah habis muke cam nak kene lempang ngn berok punye band lah en..
hehehe, so, aku stop gune berok band MAXIS..
aku stop bukan nak g terminated teros.
jom main kire2 nak x?
haaa.. korg kire ek berape total yg patot aku bayor dekat MAXIS sebab aku stipp xterminated berok tu.

1bulan - rm 58
contract - 6 bulan

*da stop gune 5bulan.
xpenah bayar kecuali time daftar je tu.

so rm58 x 6bulan = ??
*kire la sendiri.. malas pulak nak menghitong total hutang aku yg bertimbon nie ohh.

that why la aku suroh acik pulak belanje yg DIGI nie..
dengan harapan yg tinggi nanti dapat PTPTN untok sem 3 nie nak settelkan hutang ngn MAXIS tu..
buat mase sekarang just gune jela yg DIGI nie..
hope aku rajin2 nak bayar yg DIGI nie sebab just rm38 je..
tula dulu mengade sesangat poyo je nak gune yg mahal tu.
almaklom la time kaye en..

so, the moral of this story,
fikirlah yg terbaik untok anda buat masa kini dan masa hadapan..
jangan jd cm aku nie dah la.. dulu berlagak sangat nak gune yg mahal2.
sekarang hutang keliling pinggang. HAMEKK KAU! hahahaha..

btw, tq untok acik sebab belanje aw, aw, aw.. hehehe~ <3





haa, nie lah berok band yg dok story mory tu nyee.. hehe..




price : rm38/month
modem : free
quota : 3 GB

braces


haiyyaa~
hr nie bangon je pagi2. oke fine la xpayah nak membongak la kalau aku nie bangon pagi..
tapi.. kalau nak g jalan2 bole pulak mate aku nie celik sebelom suboh lagi dah bangon en..
alahai, saje2 je nak bermanje atas katil yang empuk tu en.. sebab esok lusa dah nak balik kulim..
dok kulim tahu2 jela tido atas tilam je nyahh.. hehe..
ala, ala2 cam pendatang asing tu.. bentang tilam then tido reramai en..
best tu mmg la best tapi xnikmat cm tido sesorang atas katil king size nie lerr..
HAHAHA! aclty,, propa je king size padahal single size je ponn.. hehe..
dalam mase aku dok syok breakfast dalam jam 12 tu tibe2 ade pangilan untok aku..
tp bukan dekat enset aku, dekat nset ayah aku pulakk..
awat nya? aku nie xdk nset ke yg dye g call ayah aku tu..?
hmm. maybe sebab aku gune nom digi kot..
kan kalau digi org call mcm mahal sikit.. hehhe
*pandai la andaian aku tu.. mengarot jela keje nye en..
or maybe sebab aku da tuka nombor lah en..

hah, back to my story..
kalau korg nak tahu 2tahon lepas (2010) aku penah la list down my name untok pakai braces dekat klinik pakar gigi under gov sebab ayah aku pesara tentera..
tunggu punye tunggu tetibe sekarang baru dye pangil aku untok pakai braces tu..
denga excited aku pon borak2 la dengan akak yg call tu..
dye ckp aku nak pkai braces ke? ofcoz la aku menjerik yes! nak. nak. nak.
bende yg aku tunggu2 seumor hidop kot. cewahh! propa again and again. hehe
so, dye ckp kalau nak buat aku kene g gemas. perhh! jauh tu nyahh..
gemas di nogori 9 tu.. xtercapai dek kaki kalau nak g sane..
tp akak tu bole pulak gelak2 sebab dah denga aku terkejot berok tu en..
haa.. sebenarnye bukan g klinik gigi dekat gemas tapi doc tu sendri akan dtg sini..
so, aku just buat appoiment sebab doc tu akan dtg ke klinik gigi pesara di sungai besi nie.
huh, kalau sungai besi xdk hal la sebab dekat je.. hehe.. *poyo
then how bout the date?
haaa.. date dye 17,18,19.. next week?? 
omg! gilos apo? esok dah kot aku nak balek.
cmner aku nak g next week.
how bout my class??? haiyyaaa..
3bulan oke! aku ulang balik 3bulan oke! 3bulan aku cuti apesal lah dye xnak pangel?
last2 minit cmni baru nak inform ? perhh! frusted gile la..
aku nak sangat2 aw pkai braces tu..
bak kate aku 'bende yang aku tunggu2 seumur hidop wey'
habis camner nie? camner? camner?

end of this story, aku terpakse hold dulu untok buat smue tu..
sebab kalau dah pasang bende alah tu lagi rumit sebab dye nak tukar getah ape semua bagai en..
di jangkakan sebulan sekali aku kene buat appoiment untok cuci smue..
so, aku fikir punye fikir sampai la aku tetido still berfikir dalam tido pon baru la dpt idea..
aku ingt nak buat bnde tu cuti sem depan..
agak2 aku ade sebulan then lepas tu aku tros practical.
insyallah tempat practical aku akan cari yg dekat2 je ngn rumah untok sem 4 nie..
dah bole lah aku memakai pendakap gigi ..



 p/s : boleh tengok gambar ugly betty nie tapi dilarang sama sekali untok membayangkan rupa aku kalau aku pakai yee.. sebab, aku sendiri pon xboleh nak bayangkan bende nie berlaku. hehehe.. :D

08 July 2012

demam~


holla, 
rabu nie da nak kene balek kulim dah..
dah start balek kehidupan as a student..
perjuangan hidup harus di teruskan..
even sangat2 berat hati nie..
hr nie smpai demam ohh..
maybe demam meronta2 sebab xnak kasi tinggalkan rumah nie kott..
selepas 3bulan dok honey moon dekat rumah en..
ttbe nak kene balek sane dah..
actly, aku sangat2 bersyukur sebab aku dapat cuti 3bulan..
org lain smue 2bulan je..
aku awl sebulan sebab paper aku habis 25april lagi..
org lain habis 20mei ohh..
so, aku pon rase sangat2 bertuah lah en.. syukur~
dalam mase 3bulan nie macam dah aku lalui..
ade suka, duka, pahit, manis and macam2 lg taw..

hmmm.. ape kes sampai demam nie huh?
yela, mane xdemam sebab 3hari berturut2 g jejalan aw..
khamis - KLCC
jumaat - SOGO
sabtu - IKEA
see, saat2 akhir nie lah nak round KL sepuas hati en..
naseb badan kau lah bella sampai demam en..
hari nie smue tawaran untok ajk aku keluar smue aku reject aw.
haaa, bukan sonang aku nak reject kalau org ajk jejalan nie aw..
ttbe kali nie denga rela hati merelakan org g jejalan and aku just tengok dr tingkap je.. :(
huwwaaa~ sampai hati!

maybe ade hikmah kott di sebalik smue nie..
org kate sakit nie bole hapuskan dosa2 kecik kan kan kan?
insyallah smue ade hikmah lah en..
xpon nie sebab kes demam rindu..
almaklom la si gedik tu da balek melaka dah td..
just calling + texting jela kami..
xpew la.. kite ngaji molek2 then dapat keje bagus2 baru kite kawen ek (gatai)
yela, kalau xdok keje camno nak bagi ank makan en..
nanti da stabil smue bole la nak gedik2 pon..
time tu xdk sape nak larang kite date en si gedik..
hehe~ xpew la just make sure kite ade good family planing ekk.

dah la typing. penat pulak demam2 nak buat karangan en..
dekat bawah nie ade sepatah dua kata untok org2 tersayang ye,.

p/s untok yg tersayang :

1) ma+abah :
   tq sangat2 sebab rabu nie setuju nak hantar kakak,.
   kakak tahu kakak gedik nak suroh ma hantar en..
   yela, sebab ma en xkenal ag umah sewa kakak..
   saje je nak suroh ma kenal2.. hehe~
   and tq very2 much sebab aja kakak masak dlm mase 3bulan nie..
   ckp je nak msk ape. smue dah master nie aw.. hehe

2)acik :
   tq sebab amik cuti nak hantar aku. hehe..
   denga cite mu nak belanje aku berok band? yeke?? hehe

3)si gedik :
  tq sangat2 sebab melayan kerenah sy ek awokk!
  smue tempat yg plan nak g smue dah tercapai.. alhmdulillah~
  p/s : study molek2.. jngn tinggal solat.. and take care ye..

4)cousin tersayang :
  pd yg sempat jumpe tu oke lah en bole gak lepas windu..
  pd yg xsempat jumpe tu kite jumpe raye dehhh.. hehe

5) my bff (babe)
  tudong ko lupe nak bagi..
  hehe, insyallah sebelom aku balek nie aku akan bagi lerr aw..
  kalau lupe gak ko mai jela tuntot dkt umah aku nie hah..mcm xkanai umah aku plak en.. hehe

6) rakan2 seperjuangan :
   -i miss u all.
   -good luck what ever u do. :)

aipp! banyak pulak aku merapu kali nie. hehe~ 
tq sebab sudi bace si merapu nie sedang merapu ekk.. :) 
  

07 July 2012

our last honey moon~






haaa, tajuk macam cerita sedih je kan..
hmm.. maybe memang sedih kott..
sebab rabu ni aku dah nak kene balik kulim dah..
setelah 2bulan dah honey moon dekat rumah kembalilah aku ke alam study pule..
memag ade 10001 perasaan dalam diri nie taw..
ade rase malas sebab dah biase meleseh je 2bulan nie ade jugak la rase teruja dengan semangat baru untok sem yang baru nie.. haa, almaklom la dah 2bulan tinggalkan member-2 poli tu kan.. hehe..

actly, hari nie nak cerita last meet antara aku dan si dia..
sepanjang 2bulan nie bole dikatakan kerap sangat jumpe dia even jarak kite orang jauh 10001 alasan yang diberikan untok jumpe si budak gedik tuu aw.. setiap kali ade mase je kite orang akan jumpe.. bukan senang taw nak jumpe each other sbb sorg nun di shah alam and saye di gombak nie.. kalau naik kereta agak-2 dalam 45minit tp kalau naik KTM lagi singkat jarak nye dalam 1jam20minat gak lerr.. hehe.. buasir dulu la baru bole nak date en.. tp smue tu xdk masalah aslkan dapat date en.. hehe.. *tq syg~ <3

macam biase lah en, si gedik tu akan datang amik si manje nie dkt gombak.. kali nie lain sikit sbb dye xnaik KTM. nak tahu x sbb ape dye xnak naik KTM? haaa.. sbb dye xdk rm3.20 untok naik KTM letuww.. hehe.. xdk la.. actly, sbb kite org nak g KLCC.. so, untok senangkan kedua2 belah pihak nak ke KLCC kene naik LRT.. macam biase lah en.. kalau nak kelua date tp xmain prank2 mcm borring pule en.. hehe.. korg nak tahu cmno prank kali nie?? meh teros membaca. hehe

faedz : awok dah siap belom? kite dah nak klua rumah nie tp nak kene g beli breakfast untok family dulu nie..
bella : ala, sorry la syg.. ma xkasi keluar la.. smue keje rumah kite dah siapkan.. tp ma xkasi klua la..cmne ?
faedz : hah? ma xkasi ke? try la pujuk ma.. ckp LAST JUMPE awk pon da nak balek dah en rabu depan..
bella : kite da ckp macam2 dah aw.. tetap same ckp xboleh la.. kite dah xberani nak cakap ape lg la.. ape     kate kite jumpe lain kali bole x? awk dtg la tasik sabtu nie.. maybe kite bole LAST JUMPE ..
faedz : kite dah balik awl2 sebab nak jumpe awk. (da start bengang)
bella : HAHAHA (gelak2 geli hati) mane ade ma kite xkasi la.. awk dtg jela skrg..
faedz : aik? habis ma awk kasi ke x?
bella : anda terkena pangilan hangit bin rentong! hehe..
faedz : haishh, kene lagi~ hmm.. yela2 kite gerak skrg gak aw.. jumpe sane!
bella : orite! take care.

kite pon siap2 lah juge dengan harapan bole dtg lebih awl dari orang shah alam tu.. rupe2 dye gak sampai dulu(memang setiap kali date dye yg sampai dulu.. excited bebeno awok nie budak gedik!) kite sampai je LRT gombak tu acik yang hantar.. mmg dye saje2 je buat lambat2 en.. sbb dye en kecik.. oke, mmg xdk kaitan antara kecik dan lambat. hehe..
kite org pon sampai la dkt KLCC dlm pukol 11.20 cm gitu.. time dlm LRT tu aku keluarkan lah bekal yg sempat aku goreng pagi2 bute td,, ha,, nak tahu x ape dye? nasi kukus ayam bermpah. hebat en? hehe..
oke, jangan nak propa sangat ye cik bella.. actly, kite goreng nuget je untok bwk bekal.. hehe.. time dlm LRT tu suroh la faedz mkn tp dye tu en skema sesangat sbb dkt simbol tu ade tulis dilarang mkn.. LIKE I CARE?
aku dah laporr makan jela.. hehe.. sampai je dkt KLCC tu xtaw nak breakfast ape last2 naik dekat food court tingkat 3 mkn lerr mcD.. mmg g mane2 xlepas pandang la mcD and KFC tu en.. patot la pipi i nie bertambah gebu + bulat.. nie smue kene salahkan faedz sbb dye suke bagi aku makan fast food yg bole mengemokkan en.. pastu senang nak ejet org boncit or perot org baru lepas bersalin ank kambar en.. hehe..


fast food, oh nooooo!
(gaya muka cm suke je makan fast food. tp caption entoh pape.. hehe)

haaa~ nie lah org yang suke beno belanja i mkn fast food.
sekeh kepala lutot mauu? hehe

lepas je abes makan mesti la ade sekeping dua gambar bersama en..
as a memory en.. kite org nie bukan selalu jumpe pon.. so, sekali jumpe mesti ade sekeping dua pic yg membuat kenang2gan dikala rindu mengusik di kalbu.. cewahh~ hehe



soalan yang bermain di minda korang :
Ape kes la minah tu asik bawah je binatang tu setiap kali date eh?
hidop ke menatang tu?
bernyawa ke menatang tu?
comel ke menatang tu?
cute ke menatang tu?
sexy ke menatang tu?
bole buat duit ke ngn menatang tu?

jawapan dari setiap persoalan yang bermain di minda korang tu en :
Haaa~ menatang tu mmg la x hidop, xbernyawa, xcomel, xcute, xsexy, xbole mendatangkan kewangan or income. hehe.. tapi.. menatang tu sy dapat dari my LOVE yg beli dekat singgapore.. yela, nak tunggu aku g sane memamg berzaman lagi pon belom tentu nak g en.. over the sea tu babe.. hehe.. tu pasai lerr setiap kali kite org date aku da janji ngn si dia akan bwk menatang tu dan dye akan bwk perfume playboy untok di spry dekat menatang tu.. tande bau dye selalu ade dekat menang tu.. bukan bermaksod dye mcm menatang tu.. hehe.. sllu kalau bau tu dah hilang aku akan amik perfume ayyeh(my 3rd bro) dan aku pon spry je la dkt menatang tu.. sweet en i nyahh? daaaa~ hahaha

abes je sesi photo gedik dekat dalam, kite org ingt nak mengedik2 pule la dekat luar..
tapi kan.. kan.. kan.. kan.. cuaca tidak mengizinkan.. hari terlampau panas la.. 
so, tukar plan g tengok wayang cite apo ek yg baru tu? hmm.. yg ade shazy sam + liyana tu..
ha, actly aku ade gak tengok the making dye.. so, tahu lerr sikit2 hujong pangkal cite tu..
maybe ade sesetangah org xtaw ag kot tentang cite nie.. sebab cite nie baru je klua hr khamis tu..
jd kite org nie agak org 1st yg tengok la maybe.. hehe.. *poyo.
yela, mane x nye. setiap cite dah nak klua dari wayang nak masok cite baru yg lain baru lerr kite org dapat tengok.. sob2, sedih nye lah haii. hehe..


ha, nie lah poster khas untok korang ye..
sape yg belom berkesempatan tengok cite nie curi2 lah mase untok tengok..
sebab, cite nie memag best.. hehe * promote pule~

settle je tengok movie tu, berlari g toilet sebab abes mate i sudah losakkk!!
nie smue kes cite tu la punye pasai. dah la buat org nanges. huwwaaa~
aku start nanges mase shazy sam ckp "kalau aku xlayak untok kau, org lain pon xlayak untok kau" sebab that time shazy sam sanggop bunoh liyana semata2 demi cinta.. :(

oke, stop felling terlebih tu..jom kite enjoy pulak..
back to our plan yg nak berfoto gedik di taman KLCC tu..
pusing punye pusing dok cari port sesuai lah en..
nak ala-ala taman lah kunon en.. hehe..
sampai terbaring-baring dibuat nye.. hehe..
comel sangat ade 1 pic nie yg si gedik tu punye idea..
sape nak tengok? angkat kali dulu! 


i <3 u
see, sweet en mamat nie

haa.. yg bawah nie smue pic kite org time photo gedik nye.. 

p/s : selamat menikmati ye~

yang ade card nie pule sebenarnye ade sepatah dua kata untok si gedik tu..
seje2 je bagi card sbb malu nak ucapkan dengan kata2 so, aku pon tulis la ucapan dekat card tu..
even time nak pilih card si gedik tu asek dok follow je.
kecoh 1kedai sebab xnak kasi dye follow..
dah dok tulis2 depan dye pon dye sebok dok jengok2 en..
mengade betoi lah awk nie! hehe..




14 May 2012

SOGO + jln TAR




alhmdulillah masih berkesempatan untuk mengupdate blog yg xberape nak famous amous nie.
hehehe, tp sngt2 bersyukur masih dikurniakan umur yg panjang untuk meneruskan kehidupan seharian.

p/s : pembuka kata yg sangat dramatis. huhu..

oke, hari ni sy nak cerita tentang diri sy la.. sbb nie kan blog sy. hehe
btw, kejadian nie berlaku 3 hari lepas. bertarikh 12mei2012..
ade seorang budak nie dye ckp xpenah g sogo,jalan Tuanku Abdul Rahman di Kuala Lumur..
tempat sikit punye famous dye xpenah dtg..
ish3, rugi nye awk cik abg oit.. hehe
so, sy yg baik lagi pemurah hati nie pon bwk la cik abg yg xpenah ke sane tu..
dengan harapan dye buat muke terpegon sewaktu dye melihat jalan TAR dengan penuh sesak dengan org ramai yg sedang khusuk membeli belah..

PAGI :
bella : syg, hr nie xboleh g jln TAR la sebab ma nak g kenduri..
faedz : lol? tp b dah siap nie.. :(
bella : lol? g jela tuka baju biase sebab xjd g pon..
faedz : hmm.. yela.. ingt bole la nak kenal jln TAR tu.. still xdpt nak kenal lg lah nie..
bella : insyallah next time jela ekk.

(ish3, awl2 pagi dah kene PRANK ea my love..aclty,  bukan prank nak matikan awk. just nak test kesabaran awk je pon nye adoiii.. hehehe..tp last2 jadi gak pegi en.. punye happy awk nak g tempat fav sy bershooping tu.. even awk sllu denga kite jela yg penah g sane tu.. finally sampai gak awk dkt situ..)

TENGAHARI :
bella : awk dkt mane? kite da dlm KTM ngn ma nie.. acik xjadi nak hantar.. acik keje.. (dari batu caves)
faedz : dah naik KTM gak nie.. awk nak tunggu dkt bank negara or dkt sogo? (dari shah alam)
bella : kalau kite smpai awl kite bwk la ma masok sogo dulu.. xkan nak tunggu ats jejantas bank negara tu kott.. hehehe..
faedz : owh, ok3.. jumpe dkt sane yee syg..
bella : oke. bereh!

(betapa cekal nye setiap kali kite org nak berjumpe. sbb sy dari last station KTM iaitu batu caves. and dye pula last station di shah alam. jadi mmg rutin harian kite org setiap kali nak jumpe kene redah hampir 10station sebelom dpt jumpe. just imagine betapa laju nye Keretapi Tanah Melayu tuu..)

SOGO :
oke, sy smpai lebih awl jd bawak la ma masok sogo dulu.. xkan nak tunggu mamat tu dengah panas tu en.. jd ma sempat la masok tempat shooping yg paling di sukainye ponn adoii.. dok 1hari 1mlm dlm sogo tu pon xpew.. still tersengeh je en.. heheh.. round punye raound dlm sogo sambil tunggu mamat tu then smpai lah dye.. disebabkan dye xbiase dtg sogo tu terpakse lah sy g amik dekat pintu sogo.. naseb xdk red carpet bagai (propa!) hehe..then, saat yg dinantikan oleh setiap insan di ats muka bumi (sungguh propa!) nie ialah nak bwk mamat tuuu jumpe dengan my mom.. hehe.. so, suweet mamat tu bwk cake cup untok ma.. comel en ? (err? bodek2 kot2 next time dpt kek lapis pulee.. hehe)

ha.. nie lah cake cup nye.. hehe
tq sngt2 awk bersusah payah untok membodek family kite. HAHA

round punye round dlm sogo tu smpai ke tingkat 7 ade sale untok member card.. so, masok dlm sane shooping punye shooping da.. belikan baju untok ank2 ku..
 list baju :
       3 - helai baju si kecil wana wani..
       5 - helai baju si montel muaz..
       2 - helai baju t-shirt untuk abah..

warning! i2 semua baju raye taw.. sebelom raye xmo pakai ehh!

Jalan Tuanku Abdul Rahman:
selesai di sogo merayap pule ke jln tar.. my mom ckp nak beli tudung. so, dekat jln tar murah sikit nak beli en.. so, try lah searching2 tudung ma.. sambil2 tu kite org sempat ler nak bergambo.. nak update blog lerr katekan.. hehhe.

bila my mom khusyuk bershooping.
pilih ma, pilih jngn xpilih.. abes 1kedai di borong nye..

pabila ma sedang khusyuk memilih tudung.
ttbe ade 2org budak kene sampok.
see, tengok lah muke dye org xserupe kene sampok ke kalau dah cm nie??
HAHAHA!

meh kakak tolong pilihkan untok ma ekk.
kakak nie bakal fesyen disigner nanti.. 
(insyallah~)

haaaa~
jangan nak terkejot sngt eh tengok tukang angkat barang kite org nie taww..
die nie berkerja keras untok mengangkat barang2 yg telah di shooping oleh kami ..

ish3, sudah ! sudah! sudah!
ma sudah lah tu shooping tudung..
mohh lerr kite baik yee maaaa...


haaaa~
penat nye lah kaki berjalan 1jln tar nie..
bile lah nak rest nye..
hehehe, 



OHHHHH YEAHH!
Finally dpt gak duduk and makan..
oke, mkn nasi kerabu je..



ALHMDULILLAH~
alhmdulillah syukur dpt gak spend time dengan kedua2 org kesayangan sy nie..
iaitu PUAN NAIMAH BT MAJID dan MUHAMMAD FAEDZ BIN MOHD ARIS
sekian sampai di sini sahaje kisah pd 12mei2012
bye! and assalamualikum~

04 May 2012

new blogger.



assalamualaikum rakan blog and muka buku.
oke, for along time not update my blog.
finally terdetik gak hati kecik yang berwarna pink nie untuk merajibkan diri untok update en..
oke, ini kisah tentang my love yang dah lame sangat-2 nak buat blog en..
and hari nie 4mei2012 tercipta sejarah paling bermakna buat my love sebab dye dah berjaya membuktikan hasrat dye nak buat blog. oke, memang sangat-2 terharu bace my love punye blog sebab dye punye 1st story cerita tentang aku wey.. rase nak menitis air mate nie bace cerita dye tu taw..
bukan sebab sedih tapi sebab sangat2 terharu dye sanggop buat blog and cerita pasal aku.

oke, for sure u all nak tengok blog dye yang sweet tu kan?
nah klik di sini --> my love punye blog . :)

p/s : korg bace jangan sampai nak menitis air mate gak aww.. hehehe..